Egenanställning

Egenanställning

Vad är Egenanställning?

Ett sätt att driva företag utan att faktiskt ha företag.

Många människor idag har jätte bra idéer men att starta företag kan vara både komplicerat och svårt speciellt om man inte har någon kunskap eller intresse för administrationen. 

Starta eget utan kunskap kan kännas lite som att vara på 500 meters djup mitt i havet. Man har ingen aning om vad som finns där ute. Men med JBG så är det som att vada från stranden.

Vi jobbar på de sättet att du är ditt eget företag, så alla skatter och momsen dras som de ska. Vi bokför dina inkomster och dina utgifter. Det finns även möjlighet att ha ett företagskonto på en bank. Sen när de är dags att ta ut lön så ser vi till att skatten och arbetsgivaravgifter är betalade. 

Så kort och gott man har det bästa av båda världarna. Man är företagare och man är anställd.

„Jag är målare, det räcker för mig!”

Jag började min resa som egen företagare. Jag hade en byrå som jag inte var nöjd med och fick höra om JBG via en lärarbekant. Det kändes rätt från början och jag bytte byrå. Men många problem både med byrån som hon hade och problem med familjen gjorde att ekonomin ändå inte höll ihop. JBG kom med förslaget att byta till egenanställning vilket jag tyckte lät bra och det har fungerat mycket väl i flera år. 

Jag så glad att få slippa all administration. Jag är målare det räcker för mig
/ Malin

Hur fungerar det?

Allt går att anpassa efter den egenanställde, för alla har sina idéer och inget företag är de andra likt, men de flesta företag vi har idag, arbetar genom detta arbetssätt. 

  1. Ni skickar in underlag för fakturorna, vi skapar dem ser till att de går iväg till kund, håller koll på datumen och skickar ut påminnelse om de behövs. 
  2. När kunden betalat ser vi till att momsen, försäkringar, våran avgift (och om ni haft andra utgifter) dras av. 
  3. Den summan som är kvar kan läggas på ett konto. Vill den egenanställde ha ut det som lön kommer arbetsgivaravgift och skatt dras från summan innan de resterande pengarna betalas ut till den egenanställdes egna bankkonto. 

Helst varje månad innan den 15:e ska kvitton, fakturor och andra saker som den egenanställde vill ha med i företaget skickas in. 4 gånger om året sammanställer vi allt och betalar ut moms om de finns något att betala ut.

Vad kostar det?

JBG har inga abonnemangs eller startkostnader utan JBG tar ut en administrationsavgift på 6% samt 1% för försäkring på fakturorna du skickar via oss. 

Det finns också en del valfria alternativ som tex:
  • om du vill ha extra pensionssparande
  • sälja dina fakturor för att snabbare få betalt 
  • m.m.
När den egenanställdes företag kommer upp i summor runt 407 000 om året och ca 30 000 i månaden så sänker vi vår avgift. Det är ju meningen att JBG ska vara en hjälp och inte ett hinder därför tar vi aldrig för stora avgifter från den egenanställde. Hör av dig idag och se vad vi kan göra för just dig!

Frågor?

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss eller om du är i närheten - kom in på en kopp kaffe!
Sök